Krůtí závitky s mortadellou - recept cpt. Cooka
Rotoloni filanti di tacchino e mortadella
4 porce:  80 dkg krůtích prs, 1 snítka šalvěje, 1 snítka rozmarýnu, 1 snítka tymiánu, 30 dkg mortadelly, 5 dkg pancetty, 1 sklenka bílého vína, 1 lžíce másla, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Z krůtích prsou nařežte plátky asi po 200 g. Důkladně je naklepejte, osolte a opepřete. Rozmixujte zralou slaninu s bylinkami, abyste získali krémové těsto konzistence masti. Těsto rozetřete na plátky masa. Srolujte je, obtočte závitky plátky mortadelly a užší konce zajistěte párátkem. Oříšek másla a olej rozehřejte v pánvi. Rolky nechte na něm zhnědnout ze všech stran. Zalejte vínem a nechte ho ohřát, pak zakryté povařte asi 20 minut, často míchejte. Před podáváním nakrájejte na plátky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka