Pečené telecí s mortadellou a olivami - recept cpt. Cooka
Arrosto di vitella mortadella e olive
4 porce:  1.5 kg telecí kýty, 20 dkg oliv v olivovém oleji, 30 dkg mortadelly nakrájené na plátky, 1  mrkev, 1  cibule, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 svazek aromatických bylin, 1 sklenka bílého vína, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Maso rozřízněte a lehce naklepejte na větší plát. Osolte jej a opepřete. Rozestřete na něj plátky mortadelly a poklaďte nakrájenými olivami. Srolujte do válečku a svažte kuchyňským provázkem. Osolte a opepřete i zevně. Zeleninu očistěte a nakrájejte nahrubo. Nechte ji opražit v pánvi s olejem, pak přidejte maso a opečte je ze všech stran. Přidejte bylinky a pečte na 180 °C po dobu asi 2 hodin, čas od času zavlažte bílým vínem. Měkké maso vyjměte z trouby, nakrájejte na plátky a udržujte v teple. Odstraňte z pekáče aromatické bylinky a zeleninu se šťávou propasírujte nebo rozmixujte. Nakrájené maso rozložte na servírovací mísu. Zalejte získanou omáčkou a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka