Pařížský slaný dort - recept cpt. Cooka
Torta parigina
6 porcí: 1 balíček křehkého těsta, 20 dkg mortadelly, 15 dkg francouzského sýra brie, 40 dkg žampiónů, 1 stroužek česneku, 4 vejce, 5 dkg gruyèru, 1/2 sklenky smetany, 1 lžíce zelené petrželky, sůl, mletý pepř, extra virgin olivový olej
Houby očistěte, umyjte a nakrájejte na plátky. Na pánvi lehce stříknuté olejem smažte stroužek česneku. Přidejte houby, ochuťte sekanou petrželkou, přidejte sůl a pepř a restujte asi deset minut. Rozválejte těsto a zakryjte jim dno kulaté koláčové formy pokryté papírem na pečení. Z pásků těsta udělejte asi 2 cm vysoké okraje kolem dokola. Na těsto rozložte plátky poloviny mortadelly, brie nasekaný na menší kousky a houby. Zasypejte zbylou mortadellou nakrájenou na tenké nudličky. Rozmíchejte vejce se strouhaným gruyerem a smetanou. dochuťte solí a pepřem a směsí zalijte dort. Pečete na 170 °C asi 45 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka