Plněné žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 žampiónů, 1 lžička másla, 1.5 šálku mletého masa (bílé dušené maso), zelená petrželka, 1 žloutek, 1/2 menší cibule, trochu česneku, máslo na kastrol
Žampióny neloupeme, dobře je omyjeme a oddělíme kloboučky. Na lžičce másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme usekanou petrželku, drobně usekané nožičky žampiónů a dusíme do měkka. Pak přidáme umleté maso, okořeníme podle obliby květem nebo pepřem a jen dvakrát strouhneme česneku, spojíme žloutkem až po odstavení z ohně. Osolené kloboučky žampiónů naplníme směsí hodně do výšky, položíme do zapékací mísy na rozehřáté máslo a dusíme asi 10 minut přiklopené. Pak dáme bez poklice dopéci.
Příloha: pšeničný chléb
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka