Salsiccia s houbovo-cibulovým ragú - recept cpt. Cooka
Salsiccia con ragù di funghi e cipolle
10 porcí:  80 dkg klobásky salsiccia typu luganega, 40 dkg čerstvých hub (polnička topolová), 25 dkg cibule, 1 sklenka bílého vína, 2 listy bobkového listu, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl
Oloupejte cibule, nakrájejte na plátky a ve velkém kastrolu s olejem a špetkou soli nechte zezlátnout za občasného míchání. Přidejte do spirály smotanou klobásku a osmažte z obou stran, zalejte vínem, přidejte bobkový list a nechte 10 minut na mírném ohni. Houby dobře vlhkým hadříkem očistěte, odstraňte všechny zbytky zeminy. Přiveďte k varu lehce osolenou vodu, ponořte do ní houby a vařte asi 10 minut. Vodu z nich potom slejte a přeneste je do kastrolu s klobásou. Nechte vařit po dobu dalších 10 minut za stálého míchání. Podávejte v miskách.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka