Čočková polévka s kaštany - recept cpt. Cooka
Zuppa di castagne e lenticchie
10 porcí: 35 dkg čočky, 15 dkg jedlých kaštanů, 2 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 pórek, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 1 svazek zelené petrželky, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl
Čočku důkladně opláchněte a nechte ji namočenou ve studené vodě 6-8 hodin. Ponořte suché kaštany do studené vody na 8 hodin nebo přes noc. Potom je uvařte v mírně osolené vodě s bobkovými listy, dokud nejsou měkké, asi 20-25 minut. Vodu slejte. Očistěte zeleninu a nakrájejte ji na kostky. Nechte opražit v hrnci na oleji se stroužky česneku. Přidejte čočku a špetku soli, zalejte teplou vodou (dva, tři prsty nad čočkou) a vařte asi 15 minut. Přidejte kaštany a povařte dohromady, v případě potřeby přilejte další teplou vodu. Dochuťte solí a nasekanou petrželkou. Na talířích zastříkněte dobrým olivovým olejem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka