Pečená křepelka na kdoulích - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  křepelky, 4  kdoule, 1  pomeranč na šťávu, 1  cibule, 2 stroužky česneku, 1 snítka rozmarýnu, 2 dkg másla, 1.5 dl suchého bílého vína, 3 dkg moučkového cukru, 1  badyán, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce vinného octa, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 180 ° C. Kartáčkem odstraňte z kdoulí chmýří a opláchněte je. Dejte je do hrnce, zalejte vodou, přidejte hvězdici badyánu a sůl. Povařte 20 minut na mírném ohni. Potom ovoce vyjměte a rozkrojte na půlky. V pánvi rozehřejte olej, nechte zesklovatět nakrájenou cibuli na několik minut a potom zhnědnout křepelky ze všech stran na prudkém ohni po dobu 5 minut. Osolte je a opepřete. Křepelku vyjměte z pánve a tu deglazujte pomerančovou šťávou. Oškrábejte přípečky a přidejte bílé víno, vinný ocet, větvičku rozmarýnu vcelku, neloupané stroužky česneku a cukr. Míchejte 3 minuty a pak se nalije omáčka do nádoby na pečení. Umístěte do ní křepelky, obklopte je půlkami kdoulí a pokryjte vločkami másla. Pečte 20 minut. Pokud šťáva karamelizuje příliš rychle, přidejte trochu vody.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka