Kdoule plněné jehněčím - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg mletého jehněčího hrudí, 8 kdoulí, 3 šalotky, 1 stroužek česneku, několik snítek kopru, 10 cl kuřecího vývaru, 4 švestky, 5 cl olivového oleje, 3 špetky drceného kmínu, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 180 °C. Měkké vypeckované švestky nasekejte na malé kousky. Nakrájejte nadrobno šalotku a česnek. Zahřejte lžíci oleje a másla v pánvi a osmahněte na něm šalotku a posléze i mleté maso a česnek. Osolte, opepřete, přilejte vývar, slivky a drcený kmín. Nechte zahřát 2 minuty a odložte.
Oloupejte menší kdoule. Předehřejte je 20 minut ve slané vroucí vodě. Vyřízněte z nich bubáky, malvice otočte a vydlabejte. Usaďte je do máslem vymazaného pekáčku. Naplňte masovou fáší. Zakapejte zbývajícím olivovým olejem a pečte 30 minut. Prvních 15 minut raději nádobu zakryjte, aby kdoule moc nezhnědly.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka