Plněné lístkové trojhránky - recept cpt. Cooka
6 porcí: 50 dkg lístkového těsta, hladká mouka na vyválení, vejce na potření,
Náplň: 5 dkg tuku (Hera), 10 dkg cibule, 20 dkg uzeného masa vařeného nebo debrecínské pečeně, 2 jablka, 2 nakládané okurky, 4 lžíce kečupu, sůl, mletý pepř
Vychlazené lístkové těsto vyválíme na plát, vykrájíme z něj kolečka o průměru 10 - 11 cm, položíme je na plech, naplníme, okraje potřeme vodou a rovnoměrně na třech místech přeložíme ke středu tak, aby vznikly trojhránky. Okraje těsta k sobě dobře přimáčkneme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v hodně vyhřáté troubě. Podáváme vlažné.
Příprava náplně: cibuli pokrájenou na půlkolečka zpěníme na tuku, přidáme maso a okurky pokrájené na nudličky, oloupaná, jádřinců zbavená jablka pokrájená rovněž na nudličky, ochutíme kečupem a krátce podusíme. Směs osolíme a opepříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka