Kuřecí gratin s tykví a arašídy - recept cpt. Cooka
4 porce: 15 dkg vařených kuřecích prsíček, 1 máslová tykev, 2.5 dl crème fraîche, 12 dkg plísňového sýra fourme d'Ambert, 3 dkg burských oříšků, olivový olej, mletý pepř, sůl
Předehřejte troubu na teplotu 150 °C. Vymažte zapékací misku olivovým olejem. Máslovou tykev oloupejte, rokrojíe napůl a po vyčistění nakrájíme na tenké plátky. Polovinu jich rozložte do misky, osolte a opepřete. Přidejte hrubě nasekané arašídy, kuřecí nakrájené na malé kostky a polovinu krému. Zakryjte zbývajícími plátky tykve a smetanou. Podle chuti dosolte a opepřete. Navrch přijdou kostky sýra d'Ambert. Pečeme asi 75 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka