Kuře s citronem, rozmarýnem, šalvějí a česnekem - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kuře, 1 citrón, 1 hlávka česneku, 1 snítka šalvěje, 1 snítka rozmarýnu, 2 dl bílého vína, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 180 °C. Opláchnětě a osušte šalvěj, několik listů ponechte na konečnou úpravu a nasekejte ostatní. Umyjte, otřepejte a nakrájejte rozmarýn. Čistý citron nakrájejte na kolečka. Rozdělejte palici česneku na stroužky, ale neloupejte je.
Kuře naporcujte, kousky zalijte olejem a posypejte nakrájenými bylinkami, solí a pepřem. Dobře vmasírujte do kůže, aby se do ní dostaly všechny vůně. Kousky kuřete umístěte do trouby a obožte plátky citronu. Přidejte všude kolem česnek, zalejte vínem a pečte 30 minut. Pak rozložte zbývající listy šalvěje navrch a podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka