Telecí parmentier z máslové tykve s oříšky - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg telecího masa, 1 máslová tykev, 1 nakrájená cibule, 1 stroužek česneku, 2 dkg másla, 7.5 dkg lískových ořechů, 3 kardamomy, olivový olej, sůl, mletý pepř
Oloupejte a zbavte semínek máslovou tykev. Nakrájejte ji na malé kousky. Promíchejte je v kastrolu s máslem a přidejte trochu vody a kardamonu. Osolte, opepřete a zakryjte kruhem pergamenového papíru propíchnutého uprostřed. Povařte 30 minut, odstraňte kardamon, slijte přebytečnou vodu a důkladně rozmixujte. Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánvi osmažte cibuli s drceným česnekem v olivovém oleji a přidejte nakrájené telecí maso. Ochuťte solí, pepřem a nechte rychle zhnědnout. Lískové ořechy nasucho opražte na pánvi a nahrubo je rozdrťte. Polovinu přidejte k masu a rozložte je na dno zapékací mísy. Navrch přijde dýňové pyré, posypete zbývajícími lískovými oříšky a pečte 20 minut, až začne povrch tmavnout.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka