Fish pie - recept cpt. Cooka
Parmentier de poisson
6 porcí:  50 dkg rybího filé nebo lososa bez kůže, 1 kg brambor, 1  cibule, 5 dl mléka, 10 dkg másla, 2 dkg másla na vymazání mísy, 10 dkg strouhaného gruyèru, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř
Brambory oloupejte a nakrájejte na kusy. Uvařte je ve vroucí slané vodě 30 minut. Zceďte je a propasírujte mlýnkem na zeleninu. Dejte je zpět do hrnce, přidejte horké mléko a kousky másla, okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem, promíchejte. Vložte rybí filé do hrnce. Zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu a vařte 10 minut. Vyjměte je z vody a nakrájejte je.
Předehřejte troubu na teplotu 210 °C. Oloupejte a nakrájejte cibuli na tenké plátky. Máslem vymažte gratinovací mísu. Poloviční část pyré rozložte na dno nádoby. Zakryjte nadrobenou rybou a zbytkem brambor. Posypejte strouhaným sýrem a navrch položte cibulové kroužky. Pečte 20 minut. Podává se přímo z trouby.
Vhodná příloha: zelený salát nebo mladé výhonky (mesclun, rukola, špenát, řeřicha, červená řepa) lehce ochucené kyselou zálivkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka