Gratin z bílých fazolí se slaninou a mimolette - recept cpt. Cooka
4 porce: 10 plátků slaniny, 20 dkg rajčatového pyré, 1 červená cibule, 15 dkg tvrdého sýra mimolette, 50 dkg bílých fazolí z konzervy, 2 lžíce tymiánu, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžička karí koření, olivový olej, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte malé zapékací misky (ramekiny) olivovým olejem. Oloupejte červenou cibulí a nakrájejte ji. Slaninu nakrájenou na kostičky usmažte. Smíchejte rajčatové pyré, nakrájenou červenou cibuli, česnekový prášek, kari a sušený tymián v misce. Přidejte slaninu a odkapané bílé fazole. Osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte vše do misek a zakryjte strouhaným sýtem mimolette. Zapečte 20 až 30 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka