Hašé Parmentier - recept cpt. Cooka
Hachis Parmentier
6 porcí:  80 dkg hovězího masa zbylého z pot-au-feu, 80 dkg brambor, 1.5 dl mléka, 8 dkg másla, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 2  cibule, 2 dl vývaru z pot-au-feu, 4 lžíce oleje, 3 lžíce strouhanky, 2 dkg másla
Brambory vařte ve slupce 35 minut na páře. Oloupejte je a protáhněte lisem na brambory nebo dohladka rozmačkejte. Zahřejte mléko a nalijte ho do bramborové kaše. Přidejte máslo, sůl, pepř, čerstvě strouhaný muškátový oříšek, promíchejte a udržujte v teple. Oloupejte a jemně nakrájejte cibuli. Nakrájejte zbylé maso z <>, zahřejte polovinu oleje v pánvi. Osmažte na něm cibuli po dobu 5 minut bez míchání. Přidejte maso, zalijte vývarem a pokračujte ve vaření 15 minut, občas zamíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
Předehřejte troubu na teplotu 210 °C. Vymažte nádobu na gratin zbývajícím olejem. Na dno rovnoměrně rozložte maso s cibulí a zakryjte vrstvou bramborové kaše. Posypte strouhankou a vločkami masla. Pečte asi 20 minut, dokud není povrch zlatavě hnědý. Podávejte rychle se zeleninovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka