Meruňková sedlina - recept cpt. Cooka
Apricot curd
1 dávka:  22.5 dkg meruněk, 2  vejce, 1  citrón na kůru i na šťávu, 5 dkg másla, 22.5 dkg krystalového cukru
Rozpůlené vypeckované meruňky umístěte do hrnce se 2 lžicemi vody (jen tak, aby se nechytaly dna) a zlehka vařte, dokud nezměknou. Mírně je ochladíte a prolisujete přes síto do misky. Dobře rozšlehané vejce také přilijte do pyré přes sítko. Přidejte citrónovou kůru a šťávu, máslo nakrájené na kostičky a cukr. Misku položte na hrnec s vodou, zlehka vařte a nepřetržitě míchejte dřevěnou vařečkou, dokud se směs zcela nesmíchá a neztuhne natolik, aby potahovala zadní část vařečky. Mělo by to trvat asi 30 minut. Vylijte sedlinu do malých, horkých, sterilizovaných sklenic a utěsněte. Uchovat nejlépe v chladničce a zkonzumovat do 3 týdnů.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka