Masové knedlíčky s paprikou a těstovinami - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg mletého masa, 2 vejce, 5 dkg cibule, 2 lžíce strouhanky, 4 lžíce vody, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 1/2 l vývaru masových kuliček, 20 dkg kolínek, 1 stroužek česneku, 5 dkg cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 papriky, 2 lžíce zelené petrželky
Mleté maso smíchejte s vejcem, nasekanou cibulí, strouhankou, vodou a kořením. Z hmoty tvořte kulaté knedlíčky. Při tvoření knedlíčků si máčejte ruce ve studené vodě. Přiveďte vývar do varu, dejte do něj knedlíčky a povařte.
Přiveďte 2 l osolené vody do varu, vsypte kolínka a vařte je asi 12 minut. V sítě propláchněte studenou vodou. Česnek oloupejte, rozsekejte na jemno, máslo zpěňte při mírné teplotě a česnek a cibuli poduste do sklovita. Přidejte mouku, vývar z knedlíčků, rajský protlak a povařte 5 minut. Papriku nakrájejte na proužky. Přidejte k omáčce a povařte. Přidejte kolínka a knedlíčky. Dochuťte a posypejte petrželkou.
Příloha: Hlávkový salát
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka