Šunkové kornoutky zapečené se sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg žampiónů, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/8 l smetany, 1/8 l bílého vína, sůl, mletý bílý pepř, 1 vejce, 8 plátků vařené šunky, 2 rajčata, 7.5 dkg strouhaného ementálu, zelená petrželka podle chuti
Šunkové kornoutky nedají moc práce, jsou rychle hotové a chutné. Můžete je také naplnit podle vlastních nápadů - jednou pórkem a jindy chřestem. Ani začátečník nemá co pokazit.
Žampiony nakrájené na plátky krátce osmahněte na másle a vyjměte. Do rozehřátého tuku zamíchejte mouku, doplňte bílým vínem a smetanou a uvařte hustou omáčku. Odstavte z plotýnky a ochuťte. Vmíchejte žampiony a do omáčky rozkvedlejte syrové vejce. Šunkové plátky položte vedle sebe a rozdělte na ně náplň. Srolujte do kornoutků a vložte do zapékací mísy. Ozdobte plátky rajčat, mírně osolte. Sýrem posypte rajčata a šunkové kornoutky. Pokrm dejte do vrchního patra předehřáté trouby na 250 °C a zapékejte tak dlouho, až se sýr rozpeče, asi 10 minut.
Příloha: Křupavý salát z paprikových lusků v bylinkové marinádě. Opečený toastový chléb.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka