Chléb a housky na příští ráno - recept cpt. Cooka
12 kusů:  4.2 dkg kvasnic, 1/4 l vody, 1 lžíce pískového cukru, 50 dkg hladké mouky, 1 lžička soli, 4 lžíce oleje
Kvasnice míchejte v hrníčku s cukrem, dokud se nerozpustí. Mouku dejte do zadělávací mísy, přidejte olej, vodu a rozpuštěné kvasnice. Těsto osolte. Pomocí hnětače ručního mixéru hněťte těsto nejdříve pomalu a potom na stupni 2, dokud není těsto hladké a nepřichytá se kraje. Mísu s těstem přikryjte a na noc postavte do ledničky. Jakmile ráno vstanete, těsto prohněťte a vytvaruje buď houstičky, klaďte na vymaštěný plech, nebo 2 veky, které vložte do vymaštěné formy. Povrch houstiček potřete olejem a posypte podle chuti sezamem, kmínem nebo mákem. Po 20 minutách je vložte do nepředehřáté trouby. Pečte na 225 stupňů housky 10 nebo veky 25 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka