Bramborový chléb - recept cpt. Cooka
1 kus:  3 dkg kvasnic, 1 lžíce moučkového cukru, 5 lžic vlažného mléka, 37.5 dkg hladké mouky, 50 dkg brambor, 5  vajec,  špetka soli, máslo na vymazání formy
Praktický recept na víkendové dny, protože chléb se má upéct den předem. Teprve krátce před podáváním ho rozkrájejte na krajíce a opečte v toasteru nebo z obou stran na másle.
Kvasnice, cukr, vlahé mléko a trochu mouky smíchejte v řidší hmotu. Brambory oloupejte, jemně nastrouhejte do plátna, vymačkejte a rychle vmíchejte do těsta. Šťávu z nich zachyťte. Přidejte vejce, sůl a zbytek mouky, zpracujte pružné těsto. Nejlépe bude, použijete-li elektrický hnětač. Těsto nechte kynout. Šťávu z brambor slijte a usazený škrob vmíchejte do těsta. Chlebíčkovou formu dlouhou 30 cm vymastěte máslem, vložte těsto a nechte vykynout na dvojnásobek. Formu s těstem vložte na hodinu do středu vyhřáté trouby na 200 stupňů. Upečený chléb nechte vychladnout a teprve pak ho vyklopte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka