Bavorské posvícenské koblihy - recept cpt. Cooka
40 kusů:  3 dkg kvasnic, 10 dkg moučkového cukru, 1/4 l vlažného mléka, 50 dkg polohrubé mouky, 10 dkg rozpuštěného másla, 2  vejce,  špetka soli, 1 lžička citrónové kůry, 15 dkg rozinek, 1 l oleje na smažení, moučkový cukr na pocukrování
Kvasnice smíchejte se lžící cukru, přidejte trochu mléka a mouky a nechte přikryté vzejít na dvojnásobný objem. Mouku vsypte do mísy, přidejte cukr, mléko, máslo, vejce, citrónovou kůru a vzešlý kvásek. Rozinky a sůl vmíchejte do těsta, těsto vykrajujte lžící a tvořte koblihy na vále poprášeném moukou. Nechte 20 minut kynout.
Olej rozehřejte na teplotu, kdy po vařečce začnou stoupat bublinky. Udělejte na koblihách špičatými nůžkami křížový zářez a smažte po malých dávkách. Koblihy pokládejte na ubrousky, aby odkapal tuk. Posypte moučkovým cukrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka