Italský dort s čokoládovým krémem - recept cpt. Cooka
1 kus:  3  bílky, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 15 dkg moučkového cukru, 15 dkg změklého másla, 4 lžíce kakaa, 3.5 dkg kokosu nebo mletých lískových oříšků, 1  piškotový korpus,

na ozdobu: moučkový cukr, kokos

Italský čokoládový krém se připravuje ze šlehaných bílků. Plňte hotový piškotový korpus. Je to pochoutka pro horké letní dny, která potěší ještě i následující den.
Bílky dejte do kovové mísy (ke šlehání používejte raději kovovou mísu, protože kov rychleji vede teplo), přidejte sůl, vanilkový cukr a rum. Šlehejte ve vodní lázni tak dlouho, až sníh začne tuhnout. Moučkový cukr prosejte a přidávejte jej postupně ke sněhu. Šlehejte dále, aby sníh ztuhl, potom ve studené vodní lázni občas zamíchejte a nechte zchladnout. Máslo rozetřete s prosátým kakaem, po lžičkách tento krém přidávejte ke sněhu, přitom dbejte na to, aby obojí mělo stejnou teplotu. Kokos nebo ořechy opatrně zamíchejte až nakonec. Piškotový korpus rozřízněte na 3 pláty a naplňte krémem. Posypte moučkovým cukrem. Ozdobte strouhaným kokosem nebo čokoládovými hoblinami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka