Schwarzwaldský višňový dort - recept cpt. Cooka
1 kus:  17.5 dkg hladké mouky, 1  vejce, 7 dkg moučkového cukru, 9 dkg másla, 1/8 l třešňové šťávy, 2 lžičky škrobové moučky, 45 dkg vypeckovaných višní, 5 dkg moučkového cukru, 6 cl třešňovice, 1  čokoládový dortový korpus, 1 l šlehačky, 2 balíčky vanilkového cukru, 8 dkg rybízové marmelády, 3 dkg čokolády, 12  třešní
Z mouky, vajíčka, cukru a másla připravte drobenkové těsto, dejte je do dortové formy. Několikrát propíchněte, upečte cca 10 minut na 225 °C, nechte vychladnout. Trochu třešňové šťávy rozmíchejte se solamylem. Zbytek šťávy povařte, zahustěte solamylem, smíchejte s višněmi. Cukr povařte se 4 lžícemi vody, smíchejte s třešňovicí, pokapejte piškotový korpus.
Ušlehejte tuhou šlehačku s vanilkovým cukrem, část dejte stranou a použijte na zdobení. Vyšší čokoládový korpus uprostřed rozřízněte na dva nižší. Drobenkový základ potřete rybízovou marmeládou, přiklopte první korpus, navrch rozetřete tuhou šlehačku, poklaďte višněmi. Přiklopte druhý korpus a lehce přitlačte. Na vrchu i po stranách potřete tuhou šlehačkou, posypte strouhanou čokoládou, nastříkejte růžice a ozdobte třešněmi.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka