Hrušky v horkém čokoládovém krému - recept cpt. Cooka
4 porce:  7 l zavařených půlených hrušek, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce moučkového cukru, mletá skořice, 1 lžíce pistácií,

na krém: 1/4 l šlehačky, 2 lžíce medu, 1 balíček vanilkového cukru, 20 dkg hořké čokolády

Ovoce polité horkým čokoládovým krémem je oblíbenou pochoutkou malých i velkých. Moučník připravíte ve chvilce a kdykoli, protože potřebné suroviny bývají většinou po ruce.
Hrušky nechte na sítku okapat a 1/8 I kompotové šťávy spolu s citrónovou šťávou, cukrem a skořicí svařte na malý zbytek. Potřete jím hrušky, dobře vychlaďte. Šlehačku, med a vanilkový cukr nechte přejít varem. Přidejte na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou ji důkladné rozpusťte. Hrušky upravte na talířky, polijte horkým krémem a posypte pistáciemi nasekanými na kousky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka