Palačinky s malinovou šlehačkou a čokoládou - recept cpt. Cooka
4 porce: 3 lžíce hladké mouky, 1 vejce, špetka soli, 1/8 l mléka, 2 lžíce malinového likéru, 2 lžíce cukru krupice, 4 dkg másla, 1/4 l studené šlehačky, 1/8 l čokolády na polevu,
na ozdobu: 16 malin
Jemné palačinky s malinovou šlehačkou jsou výborným zakončením slavnostního oběda. Koupenou čokoládovou polevu na přelití rozehřejte ve vodní lázni.
Do mouky přidejte vejce a sůl, postupně přilévejte mléko a vymíchejte hladké těstíčko. Nechte 60 minut odpočívat. Maliny s malinovým likérem a cukrem smíchejte, rozmačkejte, protlačte sítem a vychlaďte. Rozpusťte na pánvičce vždy 1-1,5 g másla a upečte na něm postupně palačinlky, po dvou na porci. Hotové vrstvěte na sebe, přikryjte je a udržujte teplé. Ušlehejte tuhou šlehačku a vmíchejte malinové pyré. Bezprostředně před podáváním naplňte palačinky malinovým krémem, ozdobte pěknými malinami a polijte čokoládovou polevou. Ihned podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka