Rumové suflé - recept cpt. Cooka
4 porce:  6  vajec, 8 dkg moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru,  špetka soli, 4 lžíce rumu, 1  citrón na kůru i na šťávu, 5 dkg škrobové moučky, máslo, hrubá mouka na formu
Tento výtečný dezert se podává ihned po upečení, protože prochladlý rychle klesne. Připravuje se krátce před jídlem a peče se během podávání předchozího chodu.
Žloutky rozšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do bílé pěny. Přidejte rum, citronovou šťávu, nastrouhanou kůru a šlehejte pěnu dále. Zchlaďte a krátce před užitím znovu našlehejte. Tuhý sníh z bílků ušlehejte až krátce před pečením. Přidejte krém ze žloutků, přes sítko prošijte solamyl a pěnovou hmotu opatrně zamíchejte. Formu na nákypy vymažte tlustou vrstvou másla a vysypejte hrubou moukou. Naplňte ji zhruba ze dvou třetin, dejte do horké trouby a pečte 25 minut při střední teplotě a zavřené troubě. Podávejte okamžitě po upečení teplé, jinak suflé klesne.
Suflé vyžaduje trochu cviku, proto si pečení vyzkoušejte a teprve až si budete jisti dobrým výsledkem, připravte toto pohoštění i svým hostům.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka