Suflé s ovocem z rumového hrnce - recept cpt. Cooka
4 porce:  15 dkg ovoce, 4 lžíce šťávy z rumového hrnce, 3 lžíce rozinek, 3  vejce, 5 dkg moučkového cukru, 1 lžíce škrobové moučky, 4 lžíce mléka, 1 lžíce pomerančové kůry,  špetka soli, 1 lžíce sekaných pistácií, máslo na vymazání formy, 2 lžíce moučkového cukru
Suflé pečte v ploché formě, kterou teplota rychleji pronikne a těsto zůstane kypré. Pořiďte si keramickou formu nebo formu z jenského skla, ve kterých můžete jídlo rovnou nést na stůl.
Okapané ovoce nakrájejte na malé kousky. Do šťávy z rumového hrnce přidejte rozinky a zahřejte ji. Rozinky nabobtnají a vsáknou ji. Žloutky, cukr a škrob vymíchejte do pěny. Do mléka přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru se solí, nechte přejít varem a vmíchejte ji do žloutkového krému. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, lehce do něj vmíchejte žloutkový krém, ovoce a pistácie. Máslem vymaštěnou formu zahřejte v troubě, naplňte ji těstem a povrch poprašte moučkovým cukrem. Pečte uprostřed trouby 30 minut na 200 °C. Ještě horké suflé neste na stůl, protože prochladlé splaskne.
Příloha: Šlehačka nebo ovocná omáčka z malin, jahod nebo ostružin

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka