Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 vajec, 1 bílý jogurt, 1/8 l smetany, 12.5 dkg nízkotučného měkkého tvarohu, 2 lžíce hořčice, 1 cibule, zelená petrželka, kopr, pažitka, 1 nakládaná okurka, sůl, mletý pepř, špetka moučkového cukru,
na zdobení: kopr, 4 cherry rajčata
Studené mísy, jejichž základem jsou vejce, mívají velký úspěch. Hodí se k letní večeři, jsou vítanou součástí studeného bufetu. Je sympatické, že příprava netrvá dlouho.
Vejce propíchněte, vložte do vařící vody a vařte 10 minut. Pak je ochlaďte studenou vodou a pod vodou je také oloupejte, jde to snáze. Do tvarohu postupně vmíchejte smetanový jogurt, smetanu a hořčici. Cibuli oloupejte a jemně nastrouhejte. Svazek bylinek nasekejte a sladkokyselé okurky rovněž jemně nastrouhejte, přidejte do omáčky, dochuťte solí, pepřem a cukrem. Omáčku dejte do mističky a tu postavte doprostřed podnosu. Vejce rozpůlte a uspořádejte kolem. Přizdobte snítkou kopru a rajčaty.
Příloha: Celozrnný chléb nebo rozpečený toastový chléb s máslem
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka