Pomerančová srdíčka - recept cpt. Cooka
30 kusů: 25 dkg hladké mouky, 15 dkg moučkového cukru, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 15 dkg změklého másla,
do náplně a ke zdobení: 10 dkg pomerančového džemu, 10 dkg čokolády na polevu, 5 dkg vlašských ořechů
Mlsné jazýčky ocení pomerančová srdíčka nejen v době vánoc. Chutnají výtečně i k odpolednímu čaji nebo po obědě k šálku horké kávy. Počítejte s tím, že těsto má asi 60 minut odpočívat.
Z mouky, cukru, soli, vanilkového cukru, vejce a másla vypracujte těsto. Rukama je stlačte do koule, přikryjte a v chladnu nechte asi hodinu odpočívat. Těsto propracujte, aby zvláčnělo, na pomoučněném vále z něj vyválejte plát na sílu stébla a vykrojte srdíčka. Upečte je na tukem vymazaném plechu, asi 10 minut na 200 °C. Ještě teplá je z plechu snímejte zakulaceným nožem. Pomerančovou marmeládou srdíčka slepte. Hotovou polevu kupte v polotovarech. Rozehřejte ji v horké vodní lázni a naneste na srdíčka. Pracujte rychle, polevu občas zamíchejte, případně ji znovu prohřejte. Do středu každého srdíčka dejte polovinu vlašského ořechu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka