Piškotová roláda podle vlastní volby - recept cpt. Cooka
1 dávka: máslo na plech, 4 vejce, 4 lžíce horké vody, 10 dkg pískového cukru, špetka soli, 6 dkg polohrubé mouky, 4 dkg škrobové moučky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Piškotová roláda je rychle hotová. Je to oblíbený moučník. Můžeme ji ještě horkou potřít marmeládou nebo nechat vychladnout a naplnit smetanou nebo máslovým krémem.
Potřete plech máslem, položte na něj pergamenový papír a papír rovněž potřete máslem. Vejce ušlehejte s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smíchejte, prosejte sítem do zpěněné hmoty a opatrně vmíchejte. Těsto vlijte na připravený plech a stěrkou rozetřete. Pečte ve středu předehřáté trouby na 230 °C. Těsto je upečené, je-li při dotyku pružné. Pečete-li je příliš dlouho, rozlomí se pak při rolování.
Na pracovní desku položte utěrku, která je navlhčená nebo posypaná cukrem a vyklopte na ni upečený piškot. Ihned jej potřete želé nebo marmeládou a srolujte. Piškot, který chcete naplnit šlehačkou nebo máslovým krémem, nechte vychladnout přikrytý vlhkou utěrkou, aby se při rolování nezlomil. Piškotovou roládu po naplnění pocukrujte, ozdobte šlehačkou nebo máslovým krémem a čerstvým ovocem, čokoládovými šupinkami nebo něčím podobným.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka