Zakouřené třešně - recept cpt. Cooka
1 dávka:  180 dkg vypeckovaných a rozpůlených třešní, 1.5 šálku čerstvé pomerančové šťávy, 1/2 šálku nadrobno nakrájené červené cibule, 2 lžíce čerstvého tymiánu, 1.5 lžičky zauzené mleté papriky, 3/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého chipotle chilli, 1/4 lžičky drceného mletého pepře
Předehřejte troubu na teplotu 220 °C. Ve velkém pekáči smíchejte třešně, pomerančový džus, cibuli, tymián, papriku, sůl, drcené chipotle chilli (vyuzená a sušená paprička jalapeno) a černý pepř. Nechte péci třešňovou směs odkrytou po dobu 50 až 60 minut, nebo dokud třešně nezměknou a šřáva nezačne tuhnout, jednou nebo dvakrát promíchejte.
Nalévejte horké třešně a tekutinu do horkých sterilizovaných zavařovacích sklenic asi 2 cm odvrchu. Otřete okraje, zavíčkujte. Zpracujte naplněné sklenice v zavařovacím hrnci po dobu 10 minut (od chvíle, kdy se voda vrátí do varu). Vyjměte a nechte zchladit na dřevěném roštu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka