Telecí roláda plněná mletým masem - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg telecího masa, sůl, mletý pepř, 20 dkg mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 2 lžíce sekané zelené petrželky, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce másla, 1/4 l vývaru, 1/8 l smetany, 1 lžička škrobové moučky
Pro tuto pečeni se hodí telecí hrudí nebo telecí plecko či pečeně. Požádejte řezníka o plochý kus masa, pěkně pravoúhlý a bez kostí, aby se roláda pěkně svinovala.
Telecí maso stejnoměrně rozklepejte v plát, posolte a opepřete. Do mletého masa přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a strouhanku, spojte vajíčkem, osolte, opepřete a okořeňte. Masovou hmotu rozprostřete na připravený plát telecího masa, srolujte a omotejte nití. Vložte na pekáč, potřete máslem a dejte do 175 stupňů horké trouby. Během pečení přelévejte vývarem. Hotovou pečeni přendejte na mísu. Solamyl rozkvedlejte ve smetaně, přilijte k vypečené šťávě, zamíchejte, nechte přejít varem a ochuťte.
Tip: Telecí roládu můžete připravit i na plotýnce. Maso prudce opečte na rozpáleném tuku a potom nechte dusit.
Příloha: Hrášek a mrkev podušená na másle s petrželkou, brambory. K pití sklenice lehkého ryzlinku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka