Telecí hřbet se sýrovou kůrčičkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.5 kg telecího masa - hřbetu, 2 lžíce oleje, 2  mrkve, 2  cibule, 1/4 l hovězího vývaru, 4 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce kečupu, 10 dkg nastrouhaného tvrdého sýra, sůl, bílý pepř
Maso z telecího hřbetu (kotlety) je znamenité a pečené na kosti je obzvlášť šťavnaté. Ze zbylého kusu pečeně, naporcovaného na tenké plátky, získáte výborný studený nářez. Dobře se hodí ke zmražení.
Maso vložte do pekáčku, potřete olejem. Mrkev a cibuli oloupejte, povařte ve vývaru, přidejte k pečeni, vložte do horké trouby. Máslo smíchejte se strouhankou, kečupem a sýrem. Pečeni častěji polévejte šťávou. Maso 15 minut před dopečením 1 osolte, opepřete a potřete sýrovou směsí. Pečeni oddělte od kosti a nakrájejte na plátky. Šťávu přeceďte, ochuťte a nalijte na maso.
Příloha: Rajčata na grilu a jemná zelenina jako chřest, mladé mrkvičky a nebo kapusta prohřátá na másle. Vařené brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka