Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg jehněčího masa - hřbetu, 1 stroužek česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce francouzské hořčice, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 lžíce přepuštěného másla, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 l smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/8 l červeného vína
Slavnostní pečeně, ke které podávejte kteroukoli zeleninu výraznější chuti. Počítejte s tím, že jehněčí maso není kdykoli ke koupi, je to vysloveně sezónní specialita. Jehněčí hřbet má mít jen tenkou vrstvu tuku.
Oloupaný česnek nakrájejte na kousky, posypte solí a rozmačkejte. Smíchejte s hořčicí, pepřem a přepuštěným máslem. Směsí potřete maso a vložte je do pekáče. Pekáč dejte do vyhřáté trouby, maso zprudka osmahněte, potom teplotu snižte a maso dopečte. Z másla a mouky připravte jíšku, rozřeďte ji smetanou a vařte asi 10 minut. Vmíchejte rajský protlak. Pečeni zabalte do hliníkové fólie a nechte odpočinout. Připečený výpek uvolněte červeným vínem a přidejte do omáčky. Vařte, dokud omáčka nezhoustne, ochuťte. Maso nařízněte podél hřbetu, vykostěte a nakrájejte. Omáčku podávejte zvlášť.
Příloha: Růžičková kapusta a jedlé kaštany. Hrušky v bílém víně plněné brusinkovým kompotem, krokety nebo opečené brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka