Dušená pečeně na rajčatech - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kg zadního hovězího, 1 lžíce ostřejší hořčice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 4 lžíce oleje, 1/4 l červeného vína, 3 cibule, 1 stroužek česneku, 1 mrkev, 75 dkg rajčat, 1 lžíce kečupu
Na tuto hovězí pečeni kupte maso z úzké části spodního šálu. Má být dobře uleželé a pokud možno ve větším kuse, protože pak je ztráta na váze menší. Zbylé maso využijete do ragú.
Do hořčice vmíchejte sůl a pepř, maso potřete. V kastrolu rozehřejte olej, maso osmahněte ze všech stran. Přilejte červené víno, přikryjte a duste na mírném ohni. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na malé kostičky. Mrkev očistěte a nastrouhejte na hrubo. Vše přidejte k výpeku a duste spolu s masem. Z rajčat vyřízněte místo kolem stonku. Ponořte je do vroucí, pak do studené vody a oloupejte slupku. Nakrájejte na čtvrtky, odstraňte semínka, nakrájejte na malé kousky. 10 minut před dokončením je přidejte k masu. Do výpeku vmíchejte kečup, dochuťte.
Příloha: nudle a jemná zelenina, například fenykl se zakysanou smetanou nebo máslem
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka