Bramborová polévka se žampiony - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg brambor, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 15 dkg žampiónů, 1 lžička bujónu (masox), 1 špetka majoránky, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 4 lžíce sekané zelené petrželky
Brambory omyjte a očistěte kartáčkem až na tenkou slupku. Brambory a oloupanou cibuli s česnekem nakrájejte na kostičky. Máslo zpěňte, přísady na něm míchejte, dokud nezačnou pěkně vonět. Doplňte 1 litrem vody a pod poklicí vařte. Papriky rozkrojte na čtvrtky, zbavte semínek a nakrájejte na malé kostičky. Houby umyjte, očistěte a nakrájejte na plátky. Oboje 1 minutu před dokončením přidejte s masoxem, majoránkou, solí a pepřem k základu. Polévku posypte petrželkou, dochuťte a jezte čerstvou.
Příloha: Šlehačka nebo zakysaná smetana ke zjemnění
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka