Zelenina s masovými knedlíčky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  květák, 30 dkg mraženého hrášku, 7.2 dl sterilované mrkve, 2 lžíce másla, 25 dkg hovězího mletého masa, 1  vejce, 1 lžíce strouhanky, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje, 8 koktejlových párků, 2 lžíce sekané zelené petrželky
Květák očistěte, rozdělte na růžičky, vložte do vroucí vody a nechte přejít varem. Pak přidejte hrášek, nechte přejít varem a přeceďte. Zeleninu nechte na sítu okapat. Do šťávy z mrkve přidejte máslo a vyduste ji tak, aby pouze zakrývala dno kastrolu. Do mletého masa zapracujte vejce, strouhanku, sůl a pepř. Utvořte asi 2 cm velké knedlíčky. Na pánvi zahřejte olej. Masové knedlíčky na něm ze všech stran opečte. Párečky opékejte 3 minuty s ostatním. Zeleninu dejte do máslové omáčky, osolte, zamíchejte a duste pod poklicí. Přidejte knedlíčky a párečky. Výpek rozřeďte trochou vody, nechte vydusit, pokrm přelijte. Smíchejte, posypte petrželkou.
Příloha: Jemná bramborová kaše, smažené hranolky nebo gratinované brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka