Eintopf se salámem a fazolkami - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg fazolových lusků, 3 cibule, 25 dkg šunkového salámu, 8 plátků anglické slaniny, 1/2 l hovězího vývaru, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 svazek saturejky, 20 dkg brambor
Využití salámu je velmi výhodné, protože je vlastně hotový, stačí ho jen prohřát a dává jídlu výraznou chuť. Vyzkoušejte různé druhy salámů, například šunkový, gothajský, uzenky nebo salám s česnekem.
Fazolové lusky očistěte, umyjte a rozlámejte na kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Salám oloupejte a nakrájejte na plátky. Salám a slaninu opečte do zlatova tak, aby byly křupavé. Pak z tuku vyjměte a opečte na něm cibuli do zlatova. Přilejte vývar, nechte vzkypět, osolte a opepřete. Přidejte fazole a saturejku, přikryjte a nechte asi 20 minut dusit. Brambor oloupejte, jemně nastrouhejte a na posledních 5 minut přimíchejte do jídla. Vyjměte saturejku a přidejte salám a slaninu. Jídlo zamíchejte a ochuťte, můžete použít i petrželku.
Tip: Máte-li rádi sladkokyselou příchuť, dejte cukr a ocet.
Příloha: Opékané brambory nebo chléb, studené mléko nebo dobře vychlazené pivo.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka