Pečínka s pivní omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg vepřové pečeně, 1 lžička soli, mletý pepř, 1/4 lžičky sušeného česneku, 15 dkg cibule, 2 lžíce oleje, 1/4 l piva, 2 lžičky škrobové moučky, 4 lžíce smetany
Z vepřové pečeně bez kosti je prvotřídní pečínka. Je zvlášť chutná, když maso nejprve do zlatova opečete a potom jej necháte při nízké teplotě pomalu dusit. Pečeně bude měkká a šťavnatá.
Maso potřete kořením. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Olej zahřejte v pekáči na vysokou teplotu, maso za stálého obracení opečte do hněda. Přidejte cibuli a podlejte trochou piva. Pečeni přikryjte a nechte při nízké teplotě změknout, pivem podlévejte častěji po okraji nádoby, maso polévejte horkou vypečenou šťávou. Pečeni krájejte na nahřátém servírovacím talíři, Solamyl a smetanu rozkvedlejte, vmíchejte do šťávy a nechte vzkypět. Ochuťte.
Příloha: Brambory s petrželkou a růžičková kapusta na másle. Vychlazené pivo, bílé víno.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka