Cikánská pečeně s paprikovou náplní - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg vepřové pečeně na roládu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 paprika, 2 cibule, 5 dkg prorostlé slaniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu
Křupavá vepřová pečeně se šťavnatou náplní je dobrým nedělním obědem. Lákavá vůně pečeného masa zvýší chuť k jídlu. Všichni se pak určitě budou na oběd těšit.
Plát masa na roládu osolte a opepřete. Paprikový lusk rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádra, omyjte a nakrájejte. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Vše smíchejte s rajským protlakem, osolte a opepřete. Náplň rozprostřete na plát masa a srolujte. Pevné omotejte nití a svažte. Maso položte do vhodného pekáče, potřete olejem a dejte do horké trouby. Obracejte častěji, aby se stejnoměrné opeklo, během pečení podlévejte. Deset minut před dopečením potřete pečeni kečupem.
Tip: Pečeni můžete také grilovat, máte-li gril s otáčivým špízem. Maso je pak stejnoměrně opečené do zlatova.
Příloha: Chléb a čerstvý salát - hlávkový nebo štěrbákový - s jogurtovou nebo smetanovou zálivkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka