Uzená krkovice po bádensku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg uzené krkovičky, 10 dkg cibule, 20 dkg mrkve, 4 plátky citrónu, 1 stroužek česneku, 10 snítek zelené petrželky, 1  bobkový list, 1 lžička celého pepře, 1/2 l suchého bílého vína, 2 lžíce másla
Bádensko-Württembersko je součástí Německa, ale budete-li posuzovat jen jídelní lístky restaurací a stravovací zvyklosti obyvatel, bude se vám zdát, že jste se ocitli ve Francii.
Uzené maso. očištěnou zeleninu pokrájenou na tenké plátky a koření dejte do pevného umělohmotného sáčku. Postavte do mísy a zalijte bílým vínem. Ze sáčku vytlačte vzduch, pevně ho zavažte a dejte marinovat na chladné místo. Maso osušte, marinádu dejte do síta, víno zachyťte v míse. V pekáčku rozpusťte máslo a osmahněte na něm nejprve maso a pak po dobu 5 minut restujte marinovanou zeleninu. Pomalu přilévejte víno a uzené na něm duste pod poklicí za občasného podlévání. Pečeni přeneste na teplý podnos. Výpek propasírujte, nechte přejít varem a ještě dochuťte. Podávejte v omáčníku.
Příloha: Mladá zelenina, třeba hrášek a chřest, dušená na másle. Vařené nebo pečené brambory, lehké červené víno nebo rosé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka