Koláč mimolette se sušenými rajčaty - recept cpt. Cooka
8 porcí:  5 dkg tvrdého sýra mimolette, 7.5 dkg sušených rajčat, 1/2  kozího sýra, 4  vejce, 1 lžíce hořčice, 1.5 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 5 cl olivového oleje, 10 cl piva nebo suchého bílého vína, 1 lžička soli, olej na formu
Předehřejeme si troubu na 165 °C a olejem vymažeme obdélníkovou hlubší formu. Sušená rajčata nakrájíme, kozí sýr nadrobíme a sýr mimolette nastrouháme. V misce rozšleháme vejce, přidáme hořčici a sůl. Přisypeme mouku a prášek do pečiva a zamícháme. Zvlhčíme olejem, pivem a vymícháme dohladka. Zlehka vmícháme rajčata a sýry, vlijeme do formy, uhladíme povrch a dáme péci. Pečeme zhruba 45 minut, dokud do středu vpíchnutá špejle nevychází suchá. Vyklopíme na rošt a před podáváním necháme trochu vychladnout.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka