Královské vepřové plátky - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 vepřová panenská, 5 lžic sójové omáčky, 1 lžíce červeného vína, 1 lžíce medu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 stroužek česneku rozdrcený, 1 lžíce moučkového cukru, 1 jarní cibulka nakrájená nadrobno
Ve velké misce smícháme sójovou omáčku, víno, cukr, skořici, česnek, cibuli a med. Do nálevu dáme vepřovou panenku a důkladně ji potřeme po všech stranách. Přikryjeme a necháme v ledničce marinovat několik hodin, nejlépe přes noc. Maso vyndáme a marinádu uložíme. Maso dáme do pekáče a pečeme v rozpálené troubě při 170°C asi 45 minut. Pravidelně mažeme uloženou marinádou. Maso vyndáme, necháme dobře vychladnou a nakrájíme na plátky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka