Dýňový hummus - recept cpt. Cooka
6 porcí:  20 dkg tykve, 18 dkg cizrny uvařené nebo z plechovky, 1 lžíce tahini, 1/2  citrónu, 1 lžička kmínu, 2 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, 1/2 svazku koriandrových lístků, sůl, mletý pepř
Nakrájejte dýni na kostky (většinou bez nutnosti loupání) a povařte v páře, až změkne. Nechte vychladnout. Přeneste kostičky dýně do misky kuchyňského robotu. Přidejte slitou cizrnu, půl na půl tahini a citronovou šťávou, drcený kmín, koriandr, oloupaný česnek a olej. Rozmixujte vše do pyré. Dochuťte podle potřeby solí a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s krekry, chlebem nebo syrovou zeleninou nakrájenou na tyčinky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka