Rigatoni s tykví a špenátem - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg těstovin rigatoni, 50 dkg máslové tykve, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 plátky anglické slaniny, 1/2 lžičky fenyklu, 1/4 lžičky chilli, 2 dl šlehačky, 6 dkg baby špenátu, parmazán na servírování
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Také tykev oloupeme a nakrájíme na 2cm kostky. Těstoviny rigatoni a tykev uvaříme společně ve větším hrnci ve slané vodě podle výrobce, musí být al dente. Ocedíme a vrátíme do hrnce. Na větší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku a nadrobno nakrájenou slaninu. Po 5 minutách přidáme drcená fenyklová semínka a vločky chilli a ještě půl minuty promícháme. Vmícháme smetanu a po dosažení varu stáhneme plamen na mírný. Necháme 5 minut zlehka nepřikryté bublat, aby omáčka trochu zhoustla. Potom přidáme těstoviny s tykví a špenát a na minutu zamícháme, aby špenát změkl. Podáváme s hoblinkami parmezánu a černým pepřem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka