Mušličky zapečené s tuňákem - recept cpt. Cooka
6 porcí:  50 dkg těstovin conchiglie, 6 dkg másla + něco na vymazání, 1  červená paprika, 1  cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2.5 dl mléka, 2.5 dl celerový krém (v originále celerová polévka z konzervy), 40 dkg tuňáka ve vlastní šťávě, 25 dkg špenátu, 6 dkg mozzarelly, 6 dkg strouhaného čedaru, 6 dkg strouhanky
Troubu si předehřejeme na 180 °C, zapékací mísu vymažeme máslem. Těstoviny uvaříme v osolené vodě ne příiš do měkka. Třetinu másla rozpustíme na pánvi a na středním plameni na něm osmahneme asi 3 minuty nadrobno nakrájenou cibuli, papriku a v závěru i nasekaný česnek. Přeneseme do velké mísy. Na stejné pánvi rozpustíme zbytek másla, vmícháme mouku a minutu osmahneme. Odstavíme a postupně vmícháme mléko, celerový krém a vřící vodu, získanou hladkou omáčku prohřejeme 2 minuty na středním ohni. Smícháme omáčku, těstoviny, paprikový mix, špenátové listy, polovinu sýra a nadrobeného tuňáka, srovnáme do zapékací mísy, posypeme směsí sýra se strouhankou a zapečeme 20 minut, až povrch zezlátne a směs bublá.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka