Pečený tuřín s miso-citrusovým máslem - recept cpt. Cooka
8 porcí: 5 lžic másla, 1/2 šálku bílé miso pasty, 2 lžičky strouhané pomerančové kůry, 1/2 šálku pomerančové šťávy, 2 lžičky nastrouhané citrónové kůry, 3 lžíce citrónové šťávy, 135 dkg tuřínu, 1 lžíce nasekané ploché zelené petrželky
Předehřejeme troubu na 200 °C. Tuřín očistíme, oloupeme a nakrájíme na 1,5 cm kousky. Smícháme v malé pánvi máslo, miso pastu, pomerančovou kůru a šťávu, citronovou kůru a šťávu. Ohříváme na mírném ohni za stálého míchání, až se máslo rozpustí, asi 5 minut. Tuřín dáme do velké mísy, přidáme směs másla a promícháme, dokud se rovnoměrně neobalí. Rozprostřeme na velký plech a pečeme tak, aby lehce zkaramelizoval a změkl, 35 až 45 minut. V půlce pečení promícháme, opečený má být ze všech stran. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě, sypané petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka