Vepřové ravioli se zázvorovou omáčkou - recept cpt. Cooka
6 porcí:  

na těsto: 50 dkg hladké mouky, 2 dl teplé vody,

náplň: 40 dkg mletého libového vepřového masa, 6 lžic sezamového oleje, 1 lžička moučkového cukru, 10 dkg hlávkového salátu, 1/2  cibule, sůl,

omáčka: 1  cibule, 1 stonek řapíkatého celeru, 3  šalotky, 2  mrkve, 1  zázvor, 50 dkg rajčat, 1 snítka bazalky, extra virgin olivový olej, sůl

Na náplň: mleté vepřové maso dáme do mísy, přidáme cukr, olej a špetku soli a promícháme. Nakrájíme salát, trošku posolíme a necháme odstát 10 minut. Vymačkaný salát a nadrobno nakrájenou cibuli přidáme k mletému masu a dobře smícháme.
Na těsto: V misce zpracujeme mouku a vodu, dokud směs není pevná a hladká. Vytvoříme z něho kouli, necháme odpočinout 10 minut. Potom rozválíme na tenko, vykrajujeme kolečka. Náplň vždy dáme do středu, přeložíme na polovinu a okraje k sobě stiskneme hroty vidličky.
Na omáčku: promícháme na pánvi s olejem cibuli, šalotku a celer, oloupané a nakrájené na kostičky. Přidáme nastrouhaný zázvor, loupaná rajčata a bazalku a vaříme asi deset minut. Hustou, redukovanou omáčku dochutíme solí.
Ravioli povaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme děrovanou lopatkou, osušíme a obalíme v zázvorové omáčce. Ozdobíme snítkou bazalky a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka