Marocká kuřecí polévka - recept cpt. Cooka
6 porcí:  2  cibule, 20 dkg rajčat, 7 dkg zázvoru, 3 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, 1 lžička kurkumy, 1 lžička drceného římského kmínu, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička mleté skořice, 1  tykev, 6 dl kuřecího vývaru, 2 lžíce přírodního cukru, 2 lžíce červeného vinného octa, 40 dkg cizrny z konzervy, 42 dkg kuřete (zbytky pečeného), 10 dkg sušených meruněk, bílý jogurt na servírování
Cibuli, rajčata a zázvor zpracujeme ve food procesoru na hrubší pastu. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme koření a minutu osmahneme, potom vmícháme pastu a 3 minuty povaříme, aby změkla. Přidáme očistěnou tykev nakrájenou na kostičky, vývar, cukr a vinný ocet, přivedeme k varu a necháme lehce bublat 30 minut. Přimícháme měkkou cizrnu, natrhané kousky pečeného kuřecího masa, nasekané meruňky a všecko prohřejeme. Podáváme se lžící přírodního jogurtu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka