Rybí polévka s jikrami - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1  kapr, máslo, hladká mouka, mletá paprika, cibule, ocet (citrónová šťáva), 2  bobkové listy, několik kuliček celého pepře, 2 lžíce kysané smetany
Očištěnou rybu (na příklad kapra nebo štiku, případně oboje) rozkrájíme na menší kusy. Maso i jikry osolíme. Připravíme si řídkou jíšku, do níž přidáme na špičku nože červené papriky a trochu ustrouhané cibule. Podlijeme ji vodou a přidáme několik kapek octa nebo citrónové šťávy, bobkové listy, jakož i několik zrnek černého pepře. Jakmile se polévka začne vařit, vložíme do ní rozkrájenou rybu a jikry a vaříme tak dlouho, až ryba změkne. Při podávání můžeme do ní přimíchat kyselou smetanu. Doporučuji rovněž zavařit do této polévky drobné játrové knedlíčky, a to nejlépe knedlíčky připravené z rybích jater.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka